Scopul regresiei este explorarea continutului inconstient provenit din experientele  anterioare, experiente uitate, din trecutul care vizeaza perioada copilariei, adolescentei, uneori sfere ceva mai indepartate, precum perioada intrauterina, momentul creatiei sau chiar apartenenta la vieti anterioare.

Este foarte important sa precizez faptul ca fiecare dintre noi suntem fiinte de lumina care traim in mai multe planuri dimensionale si ne purtam existenta intr-un multiunivers complex. Cu cat detinem un nivel vibrational mai inalt si rafinat, cu atat putem accesa cu usurinta aceste niveluri superioare de constiinta.

Ce este regresia terapeutica?

Din perspectiva mea, cand abordam acest subiect, vorbim despre o stare de constiinta mai usoara ori  foarte adanca si profunda.

Spre exemplu, somnul este o stare de constiinta.

Cand dormim accesam mai multe stari de constiinta, in functie de diferitele  frecvente ale creierului pe care le accesam. In somn initial intram intr-o stare de relaxare produsa de unde alfa (8-12hz) si pe masura ce ne adancim in somn, intram in starea alfa profund teta (4-8Hz). Aceste unde ale creierului deschid legatura cu subconstientul. Si in afara somnului se pot intalni de asemenea in starile de meditatie si introspectie.

Undele delta (cuprinse intre 0,1- 3.4Hz) in care creierul intra in somn  profund, tip REM, reprezinta stadiul in care unde organismul se incarca energetic, se poate decorporaliza si viseaza. Aceasta stare poate fi atinsa si in timpul meditatiilor profunde.

Prin regresie hipnotica se pot accesa anumite experiente din trecutul clientului si uneori chiar din alte vieti anterioare.

Din punct de vedere psihoterapeutic, rolul regresiei este de a aduce la nivel constient, anumite experiente dureroase pe care clientul le-a trait dar nu le-a asimilat corespunzator, astfel incat sa se poata elibera emotional, somatic si sa constientizeze ce a gandit atunci, pentru a modifica scenariul de viata si postulatul, programul mental din acea experienta. Acesta reorganizare mentala este urmata de o perioada de clarificare si integrare a experientei parcurse in urma regresiei, ulterior fiind necesara o analiza care sa scoata in evidenta daca aceste scenarii si tipare mentale se repeta in viata prezenta.

La fel si in cazul regresiei din alte vieti, se elibereaza si se aduc in memoria constienta din memoria sufletului, anumite experiente tragice, dureroase, traumatice. Eliberandu-se emotional, somatic si intelegand tiparele mentale parcurse prin acele experiente, se poate obtine deblocarea unor experiente prezente ori viitoare si se pot intampla instantaneu, vindecari fizice, emotionale, mentale sau spirituale.

De asemenea, se pot introduce in subconstient comportamente si noi atitudini, discutand astfel de o reprogramare pozitiva  a creierului. 

Foarte important.

Totul se face cu acceptul si acordul clientului.

Mituri:

Clientul nu stie ce i se intampla in timpul regresiei.

Pacientul este total constient atat de planul prezent, cat si de planul din trecut, pe care le parcurge simultan, in mintea sa, privindu-le cu ochiul mintii.

Clientul nu mai poate iesi din transa.

In tot acest timp clientul detine controlul si poate iesi din regresie atunci cand, spre exemplu, retraieste o experienta dureroasa, insa, maniera profesionista de a trata aceasta situatie vizeaza acordul dintre psihoterapeut si client, prin care i se atrage atentia celui din urma sa solicite terapeutului sa intervina in timpul transei, pentru a-i facilita o revenire confortabila in plan real, in cazul in care experienta pe care o retraieste devine greu de gestionat din punct de vedere emotional.

Te poate programa psihoterapeutul cum vrea el, fara sa stii.

Acest lucru nu este posibil deoarece clientul detine controlul.

O transa nu rezolva toate problemele.

Intr-adevar, este nerealist sa credem ca este suficienta o singura transa pentru a vindeca traume adanci. La fel ca in cazul oricarui proces terapeutic, pentru identificarea problemelor care ne perturba echilibrul si pentru a duce la bun sfarsit obiective psihoterapeutice stabilite de comun acord intre pacient si terapeut, este necesara o interventie etapizata, de durata.

Nu cred ca terapeutul ma va putea introduce in transa sau in starea de hipnoza.

Oricine poate fi hipnotizat. Hipnoza este, de fapt, o stare cu totul naturală pe care cu totii o experimentam in viata de zi cu zi. Iti amintesti cand ai vazut ultima data un film bun care ”te-a prins”? Dar de ultima carte care te-a ”furat” în poveste? De fiecare dată, pentru câteva momente, realitatea din film sau din carte, a devenit mai reala decât realitatea camerei in care te aflai. Aceasta este starea de hipnoza. Un alt moment în care experimentezi natural această stare este atunci când conduci si te lasi purtat de ganduri, pentru a realiza la un moment dat ca ai ajuns la destinatie fara sa-ti dai seama cand.

Singurul lucru de care am nevoie din partea ta, este sa fii deschis si sa-ti doresti sa experimentezi aceasta stare. Eu te ghidez si facilitez intregul proces pentru tine dar, tu si doar tu esti cel care decide sa se lase purtat in aceasta experienta transformationala.

Pot sa-ti garantez ca lucrez la standarde inalte de calitate si ca iti ofer tot suportul de care ai nevoie.

Trebuie sa cred in vieti anterioare?

Daca credintele tale imbratiseaze existenta vietilor anterioare, este minunat. Daca nu, este la fel de minunat. Daca nu crezi in acest concept, este perfect in regula. Acest lucru nu te impiedica sa beneficiezi din plin de efectele terapiei prin regresie. De fapt, ca si terapeut, iti marturisesc ca unele dintre rezultatele cele mai profunde si intense le-am trait alaturi de clientii care nu credeau in vieți anterioare.

Le putem numi vieti anterioare sau le putem numi povesti / proiectii ale mintii subconstiente; cert este ca, asa cum spunea si Carl Gustav Jung, ”orice proiectie a subconstientului are potential de vindecare” iar pana nu vom constientiza subconstientul, acesta va continua sa ne influenteze deciziile iar noi vom crede ca este soarta.

Indiferent daca ”povestea” pe care o traiesti in timpul regresiei este literalmente adevarată sau nu, te asigur ca experienta pe care o vei avea, este cu totul reala din punct de vedere emotional, mental si chiar fizic.

Indiferent de situatie, intelepciunea ta interioara sau Sinele tau Superior te ghidează arătându-ți tot ceea ce ai nevoie să cunoști și să experimentezi pentru vindecarea vieții tale din prezent.

Sunt speriat ca este posibil sa accesez o experienta traumatizanta dintr-o viata anterioara… este posibil acest lucru?

Obisnuiesc sa le spun clientilor mei ca este mult mai bine sa experimenteze acest lucru intr-un cadru sigur (in cabinet), decat atunci cand se asteapta mai putin.

Grija mea principala este sa ma asigur de starea clientului meu. In fiecare sesiune ti se va revela exact ceea ce ai nevoie. Intelepciunea ta interioara te va ghida mereu catre amintirea cea mai potrivita vindecarii tale, in acord cu starea si pregatirea ta din acel moment. Eu voi facilita acest proces cu blandete si dedicare pentru ca tu sa experimentezi in siguranta povestea si sa-ti iei maximum de beneficiu.

Garantia unei vindecari de succes.

Cum probabil stii deja, o relație presupune ca responsabilitatea să aparțină, în mod egal, ambilor parteneri. La fel se intampla lucrurile si in relatia terapeut – client. Eu imi fac partea mea cât pot de bine și de responsabil, dar este nevoie ca si tu sa ti-o faci pe a ta.

Te  asist, ghidez, sustin, insotindu-te pe acest drum. 

Terapia prin regresie este ca un dans, unde colaboram impreuna. Un tablou care asteapta sa fie pictat pe panza goala, unde impreuna, dam viata intr-un mod miraculor culorilor, inca de la prima sedinta. Vindecarea se intampla prin conectarea la energia divina, cu Lumina si Iubire, iar rolul meu este de a crea pentru tine, un spațiu sigur, ”curat” si optim vindecării tale. 

Cu toate acestea, este important să-ți amintești că niciun medicament sau tehnica alternativă ori convențională, nu poate garanta vindecarea sută la sută. Să schimbi obiceiuri, gânduri și credințe adanc inradacinate, cere angajament. În orice ședință de regresie / vindecare, schimbările pozitive se pot întâmpla spontan sau pas cu pas, totul depinde de modul in care alegi sa te implici in acest proces.

Regresia se poate face in prezenta sau online.

O regresie hipnotica difera ca durata in functie de nevoia clientului. O interventie rapida se poate incadra intr-o sedinta de o ora, iar explorarea unei traume adanci, precum un abuz sexual, poate necesita pana la trei, patru ore. 

Regresia in alte vieti iti aduce vindecare, ridicare spirituala si claritate mentala.

free webinar

Learn how to unleash Your Hidden Potential