👉 Ți s-a întâmplat măcar o dată-n viața să fii abandonat de o femeie/ barbat?
👉 Sau poate ai fost abandonat de o persoană la care țineai?
👨👩👦 Cel mai trist și infricoșător este atunci când te abandonează cineva apropiat fiind și rudă de sânge, poate chiar copilul tău.
A abandona pe cineva înseamnă a-l părasi, a-l lăsa deoparte, a nu vrea să te ocupi de el și a-l scoate din viața ta. În relație, spre exemplu, femeia poate să-și abandoneze bărbatul, părăsindu-l și invers.
Când ia naștere rana de abandon?
Ea poate lua naștere începând cu perioada intrauterină și pe durata copilăriei.
👉 Ai trăit momente în copilărie când mama era mai atentă cu fratele ori surioara ta și te-ai simțit abandonat/ abandonată?
👉 Ți s-a întamplat ca mama ta să aiba mai mult grijă de copilul nou-nascut decât de tine?
Copilul cel mic va avea mereu senzația că mama lui se ocupa prioritar de noul sosit privându-l de atenție și atașament emoțional.
El va începe să creadă că așa va fi de aici înainte, pentru totdeauna, că nu-și va mai regăsi niciodată mama.
👉 Parinții tăi lucrau prea mult în copilaria ta și nu mai aveau timp pentru tine?
Ori poate că un copil a fost internat la un spital mai multe zile pe fondul unei afecțiuni. În cazul în care copilul s-a certat cu parinții cu cateva zile înainte, în momentul cand este internat poate trăi rana puternică de abandon.
💔 El poate crede ca parinții l-au abandonat la spital chiar daca îl vizitează zilnic.
Se poate întâmpla și atunci când unul din parinți este foate bonlav, iar celălalt părinte se ocupă de îngrijirea lui. Copilul se simte neglijat și abandonat pe toată perioada de vindecare și covalescență a părintelui bonlav.
Acest lucru va avea repercusiuni asupra copilului devenit adult.
Te regăsești în experiența în care în copilarie ți-a decedat unul din parinți și percepția ta interioară a fost ca și cum te-a abandonat definitiv?
💔 Rana de abandon de obicei este trăita în famile în raport cu persoana aropiată de sex opus.
💔 Poți trăi rana de abandon și față de persoana apropiată de același sex însă, aici trăiești rana de respingere pentru că acest membru al familiei manifesta sentimente de respingere.
Caracteristicile persoanei cu rana de abandon:
- Are o parte lăsată mai jos ( lipsa simetriei corporale).
- Anumite părți ale corpului sunt moi, lăsate, de exemplu umerii, sânii, fesele, obrajii, burta.
👉 Putem să vindecăm această rană?
Da, iar pentru asta este necesar în primul rând să învățăm să ne iubim pe noi înșine.
Vindecarea se face prin readucerea în memorie a amintirilor din copilărie când te-ai simțit abandonat. În aceste amintiri este nevoie să observi ce emoții ai simțit și unde ai somatizat.
E nevoie să îți aduci aminte ce credințe stau în spatele acelei experiențe privită cu mintea de atunci. Acum privește acea experiența cu înțelepciunea și experiența de acum.
Ce învățăminte și concluzii ai tras? Poți rescrie aceste experiențe pe ecranul imaginației într-un sens pozitiv. Explică-i copilului interior cu mintea de acum că emoția de atunci nu își mai are sensul.
Această rană acționează ca un sabotor interior și este nevoie să îi explici copilului de atunci că tu ai vârsta pe care o ai iar persoanele care te-au rănit erau și ele nefericite. Acum ele poate nici nu mai există.
Conștientizează că nu mai este nevoie să tot hranești această rană și să o perpetuiezi dând-o moștenire urmailor.
👨👩👦 Această metoda se poate face și prin constelații familiale unde îti imaginezi aceste personaje și observi ce simți în raport cu ele. Le poți cere iertare penru tot ce le-ai creat tu și ele îți vor cere iertare pentru ce ți-au creat. Adu-le multumire și recunoștință pentru experiențele trăite împreună.
👨👩👦 Transmite-le toată iubirea ta. Reconectează-te cu tot arborele tău genealogic și transmitele recunoștință pentru tot ce te-au invățat pentru că tu ești un fiu ori fică care moștenește toată această zestre.
💗 Iubește-i și îmbrățișează-i.
💗 Iubește-te și imbrățișează-te pe tine cu multă compasiune.
În cazul în care te regasești în una din situațiile de mai sus și ți-am stârnit curiozitatea de a vindeca aceasta rană interioară poți face o programare pentru o sedință gratuită.
Bună, îmi doresc să scap de frica de abandon🙂 îmi doresc să descopăr ce din mine aduce această traumă!
Buna.
E necesar sa intri intr-un proces de psihoterapie integrativa si asa poti vindeca. Este un proces care te sustine sa te intelegi pe tine.
Buna, Maria,
Poti sa faci o programare pentru o sedinta gratuita aici https:undefinedundefinedmariangeorgescu.roundefinedprogramare
Multumesc
Ma puteti suna pe tel. 0744620873